What to wear in Marrakech? 6 Medina proof looks!

Kan ik wel een jurkje aan?’, ‘Moet ik mijn armen en benen bedekken?’ – een aantal vragen die ik ontzettend vaak krijg en ook zeker een must-know zijn wanneer je naar Marrakech gaat. Want, wat kun je eigenlijk aan? En zijn er bepaalde regels waaraan je je moet houden? Speciaal voor jouw reisje naar Marrakech heb ik een aantal outfit-tips op een rijtje gezet!

Marrakech is momenteel zó toeristisch, dat bijna niets meer te gek is om aan te doen. Let op: bijna. Het ligt er namelijk helemaal aan waar je naartoe gaat. Ga je een dagje shoppen in de medina, dan gelden daar weer andere ‘regeltjes’ voor dan wanneer je de nieuwe stad in gaat. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je goed in je vel voelt!

Medina-proof looks

Wanneer ik in Marrakech ben zit een uitje naar de souks eigenlijk altijd in de planning. Ik zorg er daarom voor dat ik - afhankelijk van het seizoen - mooie jurken, rokken of jeans met een leuk shirtje bij in mijn SUITSUIT koffer stop. Niet alleen uit respect voor de locals, maar ook voor mijn eigen gevoel vind ik het belangrijk dat ik er in dit gedeelte van de stad bedekter bij loop. Ik style dan bijvoorbeeld een lange boho jurk met sandaaltjes en een grote rieten hoed, of ik doe mijn sneakers aan met een jeans en een wit shirtje. Ook heel leuk: Marokkaanse, luchtige kaftans die je in kleine boetiekjes, zoals Lalla Boutique of Max & Jan, kan shoppen. En last but not least, een gouden tip: comfy schoenen zijn een must, want lopen dat ga je ;). Hieronder zes medina-proof looks ter inspiratie: