Wat gaat er mee op reis?

Ken je dat? De reis is geboekt, de bestemming is duidelijk en dan komt het echte leeuwendeel: de koffer inpakken. Mijn liefde voor reizen gaat niet altijd hand in hand met mijn liefde voor mode. Het liefst stop ik mijn koffer namelijk vol talloze outfits, want je weet maar nooit wat er onderweg gebeurt. Om er dan bij thuiskomst achter te komen dat die 4 zogenaamde ‘reserve-outfits’ toch wat overdreven waren..

Ik ben nu niet bepaald het type dat gestructureerd een koffer inpakt, het is meestal een kwestie van alles verzamelen en in een hoop op het bed gooien – om vervolgens vakkundig te meten en te passen. Een techniek die mij wel ontzettend helpt is het oprollen van mijn kleding. Zo creëer je veel meer ruimte in vergelijking met het opvouwen ervan. En packing cubes. Packing cubes zijn fantastisch om de boel snel overzichtelijk te maken.

Maar goed, wat gaat er mee op reis? Ik heb me verdiept in de beste woestijnoutfits en ben tot de conclusie gekomen dat ik naast modieuze items ook wel wat praktische items nodig heb.

Denk dus naast een goede zonnebril, fijne zomerjurken en een mooie sjaal ook aan een zonnehoed, zonnebrand en een stevige tas die wel tegen een stootje kan. En, hoewel een blazer voor sommige mensen geen reisoutfit is, vind ik het een ideaal jasje wanneer ik het net wat frisser heb of wanneer ik mijn schouders wil bedekken. Ik blijf de blazer een onmisbaar item vinden.. Het past overal bij!
Ik moet ook absoluut mijn camera niet vergeten, het is al een tijd geleden dat ik daarmee mooie momenten heb vastgelegd. Meestal grijp ik toch naar mijn telefoon, toch heeft zo’n camera wel het effect dat je met nog meer oog voor detail het leven om je heen vastlegt.

Ook is een fijne waterfles geen overbodige luxe. Aangezien ik in het voorjaarsseizoen reis, zijn de temperaturen al flink hoog, denk aan zo’n 25 tot wel 40 graden. Met haar subtropische klimaat is Marokko qua temperatuur een land van hoge en lage uitersten. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de temperatuur in de woestijn, die kan weer totaal afwijken van de binnenlandse temperaturen. Het kan er tot wel 50 (!) graden worden. Die zonnebrand en waterfles zijn dus zeer bruikbaar.

Terwijl ik dit schrijf, bekijk ik mijn journal. Dat is (naast mijn paspoort) wel het laatste dat ik zou moeten vergeten. Ik wil mijn reis en ervaringen vastleggen op papier. De eerste twee dagen van een reis zijn voor mij altijd een soort wirwar. Ik vind het heerlijk om van me af te schrijven en mijn gedachten een plek te geven op papier. Voor nu is het handig dat ik een concrete lijst maak met alles dat ik nodig heb, dus ik leg mijn journal even neer.

Ben je benieuwd naar de foto’s en filmpjes die ik gedurende mijn reis zal maken? Je mag me altijd volgen op Instagram of Facebook voor mijn reisfoto’s en -video’s! Natuurlijk deel ik ook mijn journal tijdens mijn reis met je. Zo kun je toch een beetje met me mee!

Meer weten? Lees hier alles over mijn reis.