Waar gaat mijn solo-reis naartoe?

Ik ga op solo-reis, ja echt. IK GA OP SOLO-REIS. Ik moest het even zo schrijven, want zo galmt het ook in mijn hoofd. Ik probeer me echt te focussen op het dagelijkse leven, maar eerlijk gezegd zijn mijn gedachten al mijlenver.. maar waar? Wordt het een culturele vakantie in Macedonië, het einde van de wereld: Nieuw-Zeeland? Het levendige Marokko of het ijzige IJsland? Ik kan overal gaan waar ik wil – maar heb voor mezelf even een lijstje gemaakt van mijn overwegingen. Denk met me mee, ik ben benieuwd wat jij zou kiezen.

Macedonië
Ik weet dat Macedonië niet een voor de hand liggende vakantiebestemming is, maar de combinatie van natuur, bossen, bergen en het mooie weer zijn tegenwoordig steeds meer een trekpleister voor vakantiegangers en reizigers. Ook de lage prijzen maken het aantrekkelijk om richting Macedonië te vertrekken zonder dat het teveel kost. Het is een relatief veilige bestemming en dat is voor mij als reizende vrouw zeker een belangrijk punt van aandacht. Dat het niet een hele bekende bestemming is, maakt het voor mij juist aantrekkelijk. Ik vind het leuk om onbekende bestemmingen te ontdekken en zelfs als ik naar een bekende plek ga – daar het onbekende te verkennen.
Nieuw-Zeeland
Als ik aan Nieuw-Zeeland denk, denk ik aan ver uitgestrekte groene landschappen. Aan grote zwavelmeren en spuitende geisers. Of wat dacht je van de vulkanen die in Tongariro National Park staan. Ik zou mijn hart kunnen ophalen in een omgeving vol groen en zie mezelf al struinen met mijn backpack in het ‘land van de kiwi’. De hoeveelheid inspiratie die ik daar op zou kunnen doen reikt eindeloos ver. Waar ik ook achter kwam in mijn afweging van bestemmingen, is het grote aantal dieren dat zich op het eiland bevindt. Van walvissen (!) tot de tuatara.. Van die laatste had ik ook nog niet eerder gehoord, maar ik zou geen goede onderzoeker zijn als ik me niet helemaal vast zou bijten in deze zoektocht naar bestemmingen. De tuatara is het laatste reptiel dat nog afstamt uit het tijdperk van de dinosauriërs. Hoe mooi is dat?

Marokko
Marokko wordt ook wel omschreven als een ‘sprookjesland’. Dat woord alleen al klinkt als een absolute droom. Als er iemand een dromer is, ben ik het wel.. Ik zou er kunnen verdwalen in smalle steegjes en me laten verrassen door de Oosterse geuren en de weidsheid van de Sahara. Ik zou op kunnen gaan in de Arabische nachten, mijn hart ophalen in de heerlijke keuken vol kleurrijke specerijen. Wat me ook  geweldig lijkt, is dat er voor ieder wat wils is. Zo zijn er prachtige stranden, maar ook mysterieuze plekken en een hele rijke cultuur. Het centrum van Marrakech is eeuwenoud en bekend om haar wonderbaarlijke markten. Die afwisseling van locaties en ervaringen lijkt me zo ontzettend mooi.

IJsland
Vulkanen, gletsjers, zwavelbronnen, IJsland lijkt me een lust voor het oog met haar innemende natuurfenomenen. Het is niet voor niets één van de meest populaire bestemmingen voor natuurliefhebbers. In dit prachtige land is zelfs de grootste gletsjer ter wereld te vinden: de Vatnajökull. En dan niet te vergeten: de heerlijke warm water-spa’s, ontstaan door de lava op de bodem, die door het dunbevolkte land verspreid zijn. Als ik niet alleen maar natuur zou willen, kan ik ook de mooie hoofdstad Reykjavik bezoeken. De meest westelijke hoofdstad van Europa én met haar ligging net ten zuiden van de poolcirkel ook 's werelds noordelijkste hoofdstad.

Meer weten? Lees hier alles over mijn reis.