Vervolg: 4-daagse retreat 'Grow in your flow'

In mijn vorige blog vertelde ik jullie al wat over het “Grow in your Flow” retreat en wat ik meenam voor deze dagen. Deze blog gaat verder vanaf het moment dat ik mijn ingepakte koffer in de auto legde. Ik vertel hoe ik het ervaren heb en meer, want wat waren dit een paar bijzondere dagen zeg!

Grow in your flow

Van te voren wist ik niet precies wat ik kon verwachten, buiten dat deze retreat zou zorgen voor meer rust en balans in het dagelijkse leven. En dat je leert te luisteren naar je hart en gevoel waardoor je leert in verbinding te staan met jezelf.

Aankomst bij het retreat in Domburg

Na ongeveer 1,5 uur rijden kwam ik aan in het mooie Domburg. De locatie lag mooi afgezonderd van de drukte en had een geweldig mooie grote tuin om van te genieten tijdens de vrije tijds momenten.

Bij aankomst werd ik verwelkomd door Dani, Lizzy en Elke. Van alle drie kreeg ik een warm onthaal waardoor ik mij gelijk onwijs op mijn gemak voelde. Ik kreeg een rondleiding door het huis en de tuin en werd toen naar mijn kamer gebracht om daar alvast te settelen.

Na een paar uur was iedereen gearriveerd en deden wij een voorstelronde. Het is niet te omschrijven wat voor impact het heeft om open en eerlijk te zijn met elkaar en alle krachtige verhalen van iedereen aan te horen.

Genieten van het strand en van de uurtjes voor jezelf

Tijdens de ochtenden waren er oefeningen en meditaties. Daarna kregen wij de tijd om iets voor onszelf te doen. Sommige deelnemers trokken zich terug en gingen ergens een boek lezen, ik maakte met een klein groepje een wandeling naar het strand. In de avonduurtjes was het heerlijk om je hoofd leeg te maken in de sauna en vervolgens te genieten van het zwembad.

Hoe eten en mindset in verbinding staan

Tijdens deze vier dagen werd er voor ons gekookt door de getalenteerde Rebecca van @gratefoodness. Zij maakte vegetarische maaltijden die voor energie zorgden. Eten verbindt niet enkel met anderen maar ook met jezelf. Door bewust en gezond te eten creëer je ook een gezondere mindset en zul je zien dat je veel meer energie krijgt in je dagelijkse leven. 

Wat vond ik van deze dagen?

Ik vond het belangrijk om dichterbij mezelf te komen en uit mijn eigen verlangens en dromen keuzes te kunnen maken. Hier heeft deze retreat mij echt bij geholpen. Het was niet alleen een grote eye-opener wat betreft persoonlijke inzichten, het heeft me ook aan het denken gezet over wie ik ben en wat ik wil bereiken op het gebied van werk. Ik vond deze vier dagen onwijs bijzonder, krachtig en mooi! Wanneer je bepaalde struggels hebt of ergens tegenaan loopt waardoor je niet verder kan, helpt zo’n retreat je echt weer op weg.  

Ik ben onwijs benieuwd wat jullie doen aan zelfontwikkeling? Laat het weten in de reactie!
En ben je nou je geinteresseerd geraakt in deze retreats? Kijk dan snel of ze nog een plekje vrij hebben voor hun tweede editie in oktober.