TOERIST IN EIGEN OMGEVING

Verdwalen door smalle steegjes en mijn hart ophalen in pittoreske café's. Als ik daaraan denk, krijg ik direct een vakantiegevoel.. Alsof ik door een zonnig land loop, even weg van werk, van thuis, van alles.  Het blijkt maar dat je voor dat gevoel niet per se ver hoeft te reizen. Ook al is Nederland niet het grootste land – er valt zoveel te zien en te ontdekken..

Als je me al wat langer volgt, ken je misschien mijn voorliefde voor de natuur. Die liefde vind ik eigenlijk terug in alles. In de kleinste dingen. In simpele schoonheid. Van de kleding die ik draag tot de werkpauzes die ik het liefst buiten door breng. In iedere dag zitten stukjes waardering verstopt. Voor mij een gevoel dat het dichtst bij een vakantiegevoel komt. Toch ben ik me vaker niet dan wel bewust van dat gevoel. Maar, toen ik laatst die keramiekwinkel ontdekte en zag  hoe mooi de buurt is waar ik woon, werd er weer iets in mij geprikkeld. Het zette me  aan het denken. Er zijn nog zoveel onontdekte winkeltjes, bakkers, gebouwen en natuurgebieden in mijn eigen omgeving.Het voelt alsof er een schatkist voor het oprapen ligt. Het idee dat ik nog zoveel  plekken en ervaringen in mijn eigen omgeving nog niet beleefd heb, maakte me zó enthousiast. Avontuur zit soms echt in het kleine. Hoeveel ik er ook van houd om soms lekker uit te pakken en vooral ook uit te kijken naar bijzondere vakantiebestemmingen, ik wil mijn leven niet alleen om vakanties heen bouwen. Daar tussendoor is nog te veel leuks te doen! 

Ik ben dan ook al een tijdje actiever op zoek naar al die dingen die me energie geven. Een positieve flow. Een gevoel van rust. Of juist de verwondering en ontdekking zoals je die soms alleen op vakantie voelt. Zo kwam ik laatst al vroeg in de ochtend op het strand terecht met het spontane idee om de zonsopgang tegemoet te wandelen. Ik ontmoette een groep sporters, die net als ik voor dag en dauw op waren. In mijn nieuwsgierigheid bekeek ik de groep van een afstandje en, lang verhaal kort: Ze overtuigden me om me aan te sluiten voor een volgende training ‘Sunrise Pullka’. Dat is een hike bij het ochtendgloren aan de prachtige Nederlandse kust. Ik vertel je er snel meer over, want het was echt een mooie ervaring. Misschien is het ook wel iets voor jou! 

Meer weten? Lees hier alles over mijn reis.