60 seconden met; May-Britt

Zonder wat ga je niet op vakantie?
'Mijn laptop gaat altijd mee. Ik voel me zo gezegend dat ik overal op de wereld kan werken. Ik klap mijn laptop open en ik heb alles bij me. Mijn foto’s, mijn e-mail en vooral lege Word-pagina’s die wachten op verse verhalen.'

Wat is je ultieme inpak-hack?
'Ik heb ooit inpakles gekregen in het atelier van Louis Vuitton, dus ik vind mezelf best een aardige inpakker. Hoedjes leg ik op hun kop in de koffer en vul die met bikini’s en ondergoed en riemen leg ik langs de randen van de koffer. Én ik gebruik altijd hoesjes om mijn schoenen en om de haarborstel zodat ik geen halen aan mijn kleding maak. Ik moet wel zeggen dat het er op de heenreis uitziet om door een ringetje te halen, maar dat ik op de terugweg ontzettend met gekruiste vingers langs de douane loop omdat mijn koffer dan een stuk minder gezellig toonbaar is dan hij op de heenreis was.'

Heb je een altijd-goed-outfit voor op vakantie?
'Ik ben gek op het merk Irié dat ze bij Pauw verkopen, ideaal voor als je op reis gaat. Ze hebben mooie jurkjes en jasjes die niet kreuken, zo in de wasmachine kunnen, niets wegen en totaal geen ruimte innemen in je koffer. Het beste kun je er een outfit mee ‘layeren’ zodat je het broekje en jasje uit kunt doen als de zon gaat schijnen.'

Welk boek stop je in je koffer?
'Bij voorkeur iets dat zich afspeelt in het land waar ik naartoe ga om een beetje inde sfeer te komen. Zo las ik laatst in Italië 'Waarom het zo aantrekkelijk is om gelukkig te zijn' van Lorenzo Marone, zo’n lief boekje. Verder ben ik fan van de romans van Plum Sykes: 'Bergdorf Blondes' en 'The Debutant Divorcee' zijn favoriet vakantievoer. En en en nu lees ik 'In and out of Vogue' van Grace Mirabella, de vrouw die voor Anna Wintour hoofdredacteur van Vogue was. Verrukkelijk.'

En eerlijk: hoeveel paar schoenen neem je mee?
'Nou, dat zal je verbazen, maar daar probeer ik altijd op te beknibbelen. Een paar sleehakken (ideaal op hobbelige dorpspleintjes), echt mooie sandaaltjes en een leuk sneakertje. En ach, misschien koop ik ter plaatse nog iets als souvenir.'

Favoriete SUITSUIT?
Mij vragen wat mijn twee lievelingen zijn uit de SUITSUIT-collectie is hetzelfde als me vragen wie ik mijn liefste twee collega’s vind, want ik heb echt veel SUITSUIT-jes en ze zijn me allemaal dierbaar. Maar als het dan toch echt, echt, echt moet, kies ik voor mijn Fab Seventies-SUITSUIT in de middelste maat. Perfect voor een weekje weg en het is de mooiste kleur roze die ik ken. Daarna wint mijn mangokleurige trolley. Omdat het mijn eerste SUITSUIT was, omdat ze (ja, het is een meisje, ja) vier wieltjes heeft, omdat we samen naar Capri waren, naar Londen, naar Parijs, omdat ze vol stickers zit met mooie herinneringen, omdat ik haar altijd meteen herken als ze op de bagageband verschijnt en omdat ze zoveel hartjes scoort als ik haar op Instagram zet.  Dat we nog maar veel, heel veel avonturen mogen beleven samen.