Time to redecorate

Ik bedacht ineens dat ik wel het één en ander zou willen veranderen aan mijn huis. Ik heb behoefte aan vernieuwing. Dat zou zomaar eens kunnen liggen aan dit seizoen. Of misschien heeft het alles te maken met mijn behoefte aan meer rust..

Maar, de vraag is altijd: waar te beginnen? Hoewel pastel misschien een voor de hand liggende optie lijkt, gezien de kleuren van de lente en hun zachte karakter, neig ik de laatste tijd toch wat meer naar aardetinten. Toen ik gisteravond wegdroomde op de bank viel het me op hoeveel licht er door het raam in de woonkamer heen viel. Andere gordijnen doen vast wonderen. De verduisterende die er nu hangen, zijn me toch te donker voor de tijd van het jaar. 

Het gevaar in dit soort projecten is altijd dat ik me eindeloos kan verliezen in pagina’s vol stylish interieurs. Aan inspiratie ontbreekt het me niet. To be really honest, in m’n verbeelding heb ik al meerdere villa’s ingericht. Als ik niet oppas, zie ik dan ook zo weer kansen voor een volledig nieuw project en zou ik daarmee spontaan een ander carrièrepad kiezen. Maar, first things first, eerst maar eens beginnen bij mijn eigen paleisje. 

Het paleisje waarin mijn vriend zich regelmatig stoort aan de schoenen die ik na een lange dag uitschop bij de bank. Die heerlijke bank onder het raam waar ik uitkijk op de bloeiende bloesemboom... Het blijft een prachtig gezicht. We wonen hier heel fijn, maar echt aandacht voor ons interieur hebben we nooit gehad. Het kriebelt al weken om mooie decoratie aan de muur te hangen, om een muur te verven of wat andere materialen het huis in te trekken.

Ik wil niet zeggen dat ons interieur sfeerloos is, maar écht karakter heeft het nog niet. Je ziet soms flarden van onze persoonlijke smaakvoorkeuren, maar als ik zo om me heen kijk mis ik een beetje de warme kleuren. Een gebalanceerd gevoel. Niet te eentonig, ik bedoel het mag matchen, maar het hoeft niet persé een ton-sur-ton palet te worden. Een beetje contrast kan best, zo lang het in dezelfde aardse tinten is.

Ik denk dat ik wat betreft het decor best wat nieuws kan gebruiken. Een mooie minimalistische vaas bijvoorbeeld, als speels detail. Daarover gesproken, ik zag laatst een documentaire over oude ambachten, waarin mensen zich bezighielden met aardewerk maken en zelfs goud smeden. Het lijkt me geweldig ooit iets homemade in mijn interieur te hebben staan. 

Meer weten? Lees hier alles over mijn reis.