Organise your suitcase, organise your mind

We kennen het allemaal wel, stress voordat je op reis gaat, bang dat je iets vergeet of dat net die ene jurk niet in je koffer past die je zo graag mee had willen nemen. Als fotograaf had ik vaak met dit soort momentjes te maken maar dat is nu verleden tijd.

Vroeger was ik zo'n chaoot die meer dan de helft vergat omdat mijn koffer een rommeltje was. Nu weet ik dit door middel van de packing cubes beter te organiseren waardoor dit niet alleen een hoop stress scheelt bij het uitkiezen van je outfits op locatie, onbewust kan er ook meer mee als je slim je koffer inpakt. Een win-win situatie dus!

Het was voor mij nieuw om te werken met organisers maar – wat een uitkomst is dit zeg. Je kan ineens extra setjes meenemen omdat je deze tussen beide vakken in op kan bergen in de organiser zoals je hem op de foto ziet. Zorro, mijn grote katachtige vriend, kijkt me altijd smekend aan bij het inpakken van mijn koffer. Helaas kan hij niet mee op reis.

Wat voor type inpakker ben jij?
Rol jij je kleding op of vouw jij liever? Wanneer je dit leest en je antwoord is vouwen, raad ik je aan om de rol techniek te gebruiken. Hierdoor kreukelt je kleding minder snel en past er meer in je koffer. Daarnaast is je koffer ook een stuk overzichtelijker.

Tip: Maak een foto van hoe jij je spullen hebt ingepakt. Vaak wanneer je alles net passend hebt gekregen en het dan eruit haalt is het een gevecht om het ook weer op dezelfde manier in te pakken. Een foto maken van hoe het ingepakt is helpt dit te voorkomen.

Organise your mind
Als zelfstandig ondernemer gebeurd het al snel dat je hoofd soms overloopt. Hieronder twee tips die mij heel erg geholpen hebben om mijn zaken op orde te krijgen:

1. Het boek Grip, het geheim van slim werken van Rick Pastoor
2. Een papieren agenda naast je mobiele agenda bijhouden

In het boek Grip komen verschillende onderwerpen naar voren die een groot verschil hebben gemaakt in mijn chaotische hoofd. Je leest het gemakkelijk weg wanneer je in het vliegtuig zit en zal er zeker de rest van je carrière baat bij hebben! Dan de papieren agenda, het is misschien cliché maar ik kan echt niet meer zonder! In een oogopslag zie je hoe je week eruitziet en of je voldoende tijd hebt ingepland voor jezelf. Pak die rust!

Mocht jij nog andere gouden inpaktips hebben dan lezen wij deze natuurlijk graag hieronder in een reactie!

Liefs,
Ileenja Marina