Op reis met; Stefanie Brinkman

Omschrijf jouw stijl in 3 woorden
Klassiek, elegant en subtiel.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk als fotografe is dat ik een dag mee mag kijken in het leven van ander. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat mensen zich na een aantal foto’s meer op hun gemak gaan voelen en hun “ware ik” laten zien. Het is telkens weer een uitdaging voor mij om dat beeld te bereiken.

Je woont in Amsterdam wat vind je leuk aan jouw stad?
In tegenstelling tot vele anderen kan ik enorm genieten van de drukte. Het bruist en er is altijd iets te doen. Ik kom na zoveel jaar nog steeds plekken tegen waar ik het bestaan niet van wist. Daarnaast ontmoet ik veel nieuwe mensen omdat ik op verschillende plekken in de stad heb gewoond.

Wat is jouw favoriete reisbestemming?
New York, met stip op 1. In september staat mijn jaarlijkse weekje inspiratie weer gepland. 1 week New York staat gelijk aan 3 maanden inspiratie voor mij. Geweldig!

Noem 3 dingen die op je (reis)bucketlist staan.
Puglia, Stockholm en Cuba.

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Een fijne reisbuddy.

Wat is jouw favoriete reisherinnering?
Mijn fijnste reisherinnering is elke keer weer voor de eerste keer aankomen op Times Square. Ik ben verliefd op die plek, mijn hart gaat dan echt sneller kloppen als ik al die lichten om mij heen zie. De geluiden van de stad, al die verschillende nationaliteiten op één plek. Het ultieme gevoel van een stad.

Wat betekent reizen voor jou?
Nieuwe plekken ontdekken, inspiratie opdoen, jezelf verrijken met andere culturen.

Noem 5 essentials waarmee je niet zonder op reis kan.
SUITSUIT koffer, paspoort, geld, mijn camera en mobiel.

Hoeveel stempels staan er op dit moment in jouw paspoort?
Zeven, maar mijn paspoort is ook pas één jaar oud.

Wat doe je het liefst op reis?
Ik houd van een strandvakantie maar na een uur liggen word ik gillend gek. Ik houd ervan om zoveel mogelijk te wandelen (mega tip om alles van een stad te zien), ik vind het heerlijk om naar plekken te gaan waar de locals leven maar word stiekem ook best gelukkig van een heerlijk overdreven hotspot voor lunch.

Wat is jouw favoriete reissnack?
Noten melange. Ik ben een enorme sucker voor chocolade maar weet uit ervaring dat chocolade ten eerste veel te gauw smelt en daardoor veel te snel wordt opgegeten.

Wat is jouw go-to airport outfit?
Mijn lievelingsoutfit voor in het vliegtuig is een lange jurk die niet te strak zit. Het zit lekker en kan er prima mee door voor mijn airport selfie.

Heb je een ultieme reis- of inpaktip die je met ons wilt delen?
Mjin ultieme reistip is om je kleding op te rollen, handig om kreukels te voorkomen. Daarnaast plak ik voor de zekerheid al mijn vloeistoffen met plakband dicht. Te vaak meegemaakt dat mijn shampoo all over the place was.

Wat is jouw favoriete SUITSUIT collectie?
Ik ben helemaal weg van de Fab Seventies collectie. Classy, elegant en subtiel.

BEANTWOORD DE VOLGENDE REISDILEMMA’S

Vouwen of rollen?

Overpacker of minimalist?

Citytripper of strandliefhebber?

Zonvakantie of wintersport?

Roadtrip of op één plek blijven?