Ontdek Marokko's veelzijdigheid

Marokko staat bekend om haar veelzijdigheid. Van bruisende steden tot woestijnen en van kookworkshops tot sandboarden; er is genoeg te ontdekken en te beleven. Ik zou een hele blog kunnen wijden aan Marrakech, maar ik daag je graag uit om eens verder te kijken. Er is naast de kleurrijke steden, de mooiste architectuur en de lekkerste geurige kruiden nog zoveel meer te vinden. Ik deel de mooiste bezienswaardigheden met je.

UP UP UP THE MOUNTAIN
Met een hoogte van 4167 meter is de Jebel Toubkal de hoogste berg van Afrika. Ben je gek op het maken van bergwandelingen? Dan is een tour naar de top van deze berg een absolute aanrader. De hike is voor iedereen toegankelijk, maar het vergt vanwege haar hoogte een bepaalde fitheid. Als je de top eenmaal bereikt hebt, is het de work-out meer dan waard.

BEZOEK HET CULTURELE FEZ
Ben jij een cultuursnuiver? Dan haal je in Fez je hart op. Alleen het decor van deze oude koningsstad is al een bezoek waard. De hoge muren van de medina, Fes el-Bali, geven je het gevoel in een doolhof te zijn. De medina is het oudste gedeelte van de stad, omringt met een oude stadsmuur. Je ontdekt er meer over de historie, bezoekt er kunstgalerijen en kunt live aanschouwen hoe de mooiste items met de hand gemaakt worden.
AANSCHOUW DE BLAUWE PAREL
Eerder schreef ik al eens uitgebreid over deze iconische stad, gelegen op slechts vier uur rijden van Fez. De stad die ook wel de ‘blauwe stad’ of de ‘blauwe parel’ wordt genoemd. Ik heb het natuurlijk over de stad Chefchaouen. Het prachtige blauw van de stad vormt een perfect decor voor dromerige foto’s. Naast het aanschouwen van het prachtige blauw kun je er cultuur snuiven, winkelen, een grot of waterval bezoeken of een prachtige bergwandeling maken.

EEN DUIK IN DE WOESTIJN
Ga glamperen in de Saharawoestijn ter hoogte van Erg Chebbi, in Merzouga. Dit vormt de perfecte uitvalsbasis om te genieten van een zonsopkomst en zonsondergang. Het kampeerterrein is aangekleed met ruime yurts waar je in kunt overnachten. Overdag kun je de woestijn op een rustig tempo ontdekken, op een kameel met een lokale gids of juist met wat meer pit in een 4X4 wagen. Kom je liever zelf in beweging? Kies er dan voor om te gaan sandboarden. ’s Avonds geniet je van een kampvuur onder de meest heldere sterrenhemel. Tip: zorg dat je een warme trui mee hebt! Hoewel het overdag ontzettend warm kan worden, koelt het ’s avonds flink af.

GO CHASING WATERFALLS
De watervallen van Ouzoud – maar liefst zeven stuks - zijn adembenemend mooi. Ze bevinden zich in het Atlasgebergte, dicht bij de stad Tanaghmeilt, Mocht je jouw bezoek aan Marrakech willen combineren met wat natuur – dan is dit de uitgelezen kans. De watervallen liggen namelijk op redelijke afstand vanaf Marrakech.

DE ROTSFORMATIES VAN LEGZIRA BEACH
Bewonder rond zonsondergang de rode kliffen langs de Atlantische kust. Met haar bijzondere bogen vormt ze een waar schouwspel op het strand van Legzira. Deze prachtige rode rotsformaties hangen in bogen boven het strand. Door de kracht van de golven zijn delen van de rotsen weggeslagen, waardoor de onderkant ronde vormen hebben aangenomen. Sluit de avond na een geweldige zonsondergang af met een heerlijk diner in één van de vele eettentjes in de buurt.

SUITSUIT

Hey there, ik ben SUITSUIT. Ik ben 27 jaar en woon in omgeving Utrecht (NL). Vrienden vinden me soms impulsief, ik noem mezelf liever een ambitieuze dromer. Er valt gewoonweg zoveel te ontdekken en ik wil het allemaal beleven. Hoe spannend het ook is. Ik ben niet bang om de ongebaande paden alleen te bewandelen, maar ik vind het leuk als je met me mee gaat. 

Explore with me
SUITSUIT

SUITSUIT

Hey there, ik ben SUITSUIT. Ik ben 27 jaar en woon in omgeving Utrecht (NL). Vrienden vinden me soms impulsief, ik noem mezelf liever een ambitieuze dromer. Er valt gewoonweg zoveel te ontdekken en ik wil het allemaal beleven. Hoe spannend het ook is. Ik ben niet bang om de ongebaande paden alleen te bewandelen, maar ik vind het leuk als je met me mee gaat. 

Explore with me
SUITSUIT