Inpakken voor een 4-daagse retreat “Grow in your Flow”

Het zelfstandig ondernemen brengt soms een hoop stress met zich mee. Voor meer rust en balans in mijn dagelijkse leven ging ik begin september mee op de eerste MasterMind Retreat ‘Grow in your Flow’ van Fitgirls. Vier dagen helemaal zen in een prachtige bosachtige omgeving en landhuis in Domburg dichtbij zee. Al eerder schreef ik over mijn tiendaagse retreat door Marokko. Maar wat pak je in als je een retreat gaat doen in eigen land? Met het Nederlandse weer weet je het maar nooit dus de precieze inhoud van mijn koffertje kan met iedere weersvoorspelling weer veranderen, maar in grote lijnen heb ik het voor je op een rijtje gezet!

Inpakken maar
Voor deze 4-daagse retreat nam ik het volgende mee:
 1. Comfortable kleding.
  Tijdens zo’n retreat wordt er veel gemediteerd en kun je meedoen aan yogasessies, hiervoor is comforabel zittende kleding natuurlijk het fijnst.
 2. Mijn badpak en een hamamdoek.
  In het huis is er ook een verwarmd binnenzwembad en sauna aanwezig, dus mijn badkleding mocht ik zeker niet vergeten.
 3. Minimaal 3 setjes kleding.
  Tegenwoordig ben ik eerder een minimalist dan overpacker dus met drie setjes kleding kon ik genoeg combineren om iedere dag iets leuks te dragen. Omdat je toch vier dagen op pad bent met andere ondernemers, vind ik het belangrijk om ook qua kleding de “echte” ik te laten zien.
 4. Mijn camera, want ook als ik niet aan het werk ben, vind ik het leuk om hier en daar wat foto’s te maken. Die gaat eigenlijk overal mee naartoe.
 5. Leesvoer, altijd fijn voor wanneer ik mij even wil afzonderen van de rest.
Verder pakte ik dus ook een hoopje stress in die ik gelukkig niet meer mee terug nam. Ben je benieuwd naar hoe mijn 4-daagse retreat eruitzag en wat mij ervaring is? Lees dan ook zeker mijn vervolgblog.