in 48 uur heen en weer naar Bangkok

Op een kille dinsdagavond racete ik als een speer door de drukke straten van Amsterdam toen het geluid uit mijn oordopjes stopte en ik correct vermoedde dat er gebeld werd. Het was vriendin Floor, die voor KLM vliegt en die zaterdag een ‘op-en-neertje’ naar Bangkok had, zoals dat luidt in vliegjargon.

Ik kon als IPB’er meevliegen. IPB staat trouwens voor Indien Plaats Beschikbaar. Een héle fijne flight benefit die ervoor zorgt dat vrienden en familie voor een prikkie mee de lucht in mogen. Naast heel gezellig ook best wel zenuwslopend. Want op het allerlaatste moment, maar dan ook écht in de laatste minuut, kan je te horen krijgen dat het vliegtuig vol zit en je als IPB’er tóch niet mee mag vliegen.

Maar aangezien ik wel opensta voor een risico en tevens als freelancer flexibel mijn tijd in kan delen besloot ik op dinsdagavond om die zaterdag mee te vliegen naar Bangkok. Impulsiviteit is iets moois. Gewéldig om vriendin Floor een keer in de lucht aan het werk te zien en een fijne bijkomstigheid was tevens dat mijn broer Bob al een hele tijd in Bangkok woont, en ik hem ein-de-lijk weer zou zien.

Maar eerst: inpakken voor een 48-urige trip naar een bestemming met een totaal ander klimaat. Hoe doe je dat? Nou, als ik dát vooraf had geweten had ik me niet suf lopen zweten in veel te warme items en allerlei onnodige spullen zoals extra schoenen, een laptop (?), twee tasjes en een trui niet meegenomen. Ook waren de packing cubes van SUITSUIT hier al erg goed van pas gekomen. Afijn, het maakte niet uit. IK GING NAAR BANGKOK! 

Toen we na een fantastische 12 uur durende vlucht aankwamen in de Metropool dook Floor het bed in (ze had immers de hele nacht gewerkt) en schoven Bob & ik in een poepchic hotel aan voor een typische Boozy Bangkok Brunch. Gezellig maar heftig: unlimited bubbels na een doorgehaalde nacht. Maar alles moest en zou uit deze trip gehaald worden. Er zou gewinkeld worden, we wilden een massage, Pad Thai eten, borrelen met de KLM-crew en een kleine tour over de foodmarkt met Bob mocht ook niet ontbreken. En dat in 48 uur. Het was een ‘uitdaging’ waarbij de jetlag ook niet mee hielp maar alle impulsief bedachte plannen lukte en het waren de meest awesome 48 uur in tijden. Kort, maar krachtig.

Deze ultra-korte trip liet me een paar dingen inzien. Ik zal ze met jullie delen: 

  1. Inpakken kun je leren. En mijn inpakkennis en skills had ik voor deze trip moeten bijspijkeren. Dit artikel met inpakhacks was daarbij van pas gekomen!
  2. Stewardess zijn is geweldig. Terwijl menig mens vijf dagen achter een stoffig bureau werkt, zitten zij twee dagen in Bangkok, 5 dagen in Rio, 24 uur in Kopenhagen en volgende week in Dubai. Als stewardess kom je overal.
  3. Van serene tempels en overvolle winkelcentra, van spotgoedkope hostels en chique rooftop Bangkok is van de extreme uitersten, en dat is juist wat deze miljoenenstad zo bijzonder maakt.
  4. Als je flexibel bent en goed plant kan je in korte tijd zóveel van een stad zien. Zo heb ik in die 48 uur een aantal toffe plekken in Bangkok ontdekt en onder elkaar gezet. Vind het artikel hier op Girls Who Magazine.
  5. Reizen of citytrips hoeven niet ver van tevoren gepland te worden. Heb je een paar rustige dagen voor de boeg? Boek een ticket. Moet je er even tussenuit? Ga gewoon! Het cliché gezegde luidt: you only live once. Geniet ervan.
  6. Reizen maakt rijker. Het proeven van wereldkeukens, het ontdekken van andere culturen, andere wereldreizigers ontmoeten, nieuwe dingen zien tijdens iedere stap die je zet. Het keer op keer laten ‘choqueren’ door het onbekende is misschien wel het allermooiste wat er is.