Ik heb een bestemming gekozen

Na lang wikken en wegen heb ik dan toch een besluit genomen. Ik heb alle afwegingen gemaakt; van mooiste natuurplek, het beste eten tot het meest vrouwvriendelijke land. In alle eerlijkheid valt er tussen zulke prachtige bestemmingen niet écht een keuze te maken. Elk land heeft zo zijn charme. Het mooie is dat ik alle andere bestemmingen nog achter de hand heb als deze solo-trip me goed bevalt.

Ik zal je, en mezelf niet langer in spanning houden.. De keuze is gevallen op het sprookjesland. Het Noord-Afrikaanse walhalla, vol woestijngebieden, een rijke cultuur, kruiden, specerijen, markten in de meest kleurrijke verschijningen en het eten.. Het water loopt me al in de mond als ik eraan denk. Waarom zou ik me aan één beleving vasthouden, als ik er zoveel verschillende op kan doen.. Ik ga naar Marokko. Nu ik het opschrijf is het ineens werkelijkheid. Ik voel al dagen een gezonde spanning in mijn buik en merk hoe mijn ogen oplichten als ik me inbeeld hoe ik door Marokko rondstruin. Ik heb globaal in mijn hoofd hoe ik mijn reis in wil richten, maar probeer me niet te veel aan een strakke planning vast te houden. Buiten de lijntjes en kaders valt vaak meer te beleven, zeker op reis. Wat je van binnen voelt, straal je naar buiten uit, toch? Wat ik uit wil stralen is: avontuur. Kom maar op!

Nu klink ik ineens als een doorgewinterde solo-reiziger, niets is minder waar – toch voel ik de nieuwe levenslust die alleen het plannen van de reis al met zich meebrengt. Ik weet dat het cliché klinkt, ik had het al veel eerder moeten doen. Al is dat ook maar de vraag, misschien is het juist nu de perfecte tijd om dit avontuur met beide handen aan te grijpen. Alles wat ik gedaan heb leidt natuurlijk ook tot dit wonderlijke besluit. Waar ik eerst meer in mijn eigen omgeving zocht naar nieuw avontuur, nieuwe bestemmingen en onontdekte plekken, ben ik nu klaar om mijn grenzen letterlijk te verleggen.

Ik vind het prachtig om een mix van oud en modern terug te zien in een land. Hoe dat naast elkaar klopt, hoe ergens een markt vol kleden opgetuigd wordt en een paar meter verder een nieuw gebouw ontstaat. Een land als Marokko is een prachtig voorbeeld van die combinatie. Met boulevards en grote hoofdkantoren aan de ene kant en de oude medina aan de andere kant. 

Ik probeer zelf de juiste balans te vinden tussen het avontuur aangrijpen en mijn spanning voor de reis te accepteren. Het mag spannend zijn én leuk, probeer ik mezelf steeds te vertellen. Ik heb me ingelezen in verhalen van andere vrouwelijke avonturiers, heb podcasts geluisterd en ga in de komende dagen praktische voorbereidingen treffen. Mijn vriend ziet hoe ik opbloei en geniet ook steeds meer van mijn plannen, zelfs mijn ouders lijken al iets meer rust te vinden in mijn spontane plannen. Het belangrijkst is nu, dat ik het geluk zélf in handen neem. Dit is mijn avontuur en ik kan niet wachten om Marokko te ontdekken.

Meer weten? Lees 
hier alles over mijn reis.