IT'S TIME TO EXPLORE

Ik voel me soms onzeker als ik door Instagram scroll. Ik weet dat we vooral de mooiste plaatjes delen, dat doe ik zelf ook. En het is niet omdat ik niet blij ben met mijn leven, eerder het tegenovergestelde. Ik heb een droombaan waar ik ontzettend hard voor heb gewerkt, lieve vrienden, een leuke relatie en ik voel me best goed over mezelf. Zo op het eerste oog leid ik het perfecte leven. Toch voelt het soms alsof er iets mist.. There must be more to life, right? 

Ik weet niet of het de
Fear Of Missing Out is, het voelt eerder als de angst dat als ik nu bepaalde dromen of nieuwsgierigheid niet najaag, ik het nooit meer ga doen. Misschien heeft het alles te maken met de levensfase waarin ik nu zit. Bijna dertig.. Vroeger dacht ik dat je dan écht wel wist wat je wilde en wie je was, maar als ik naar m’n vriendinnen kijk, zie ik dezelfde struggles.

Diep van binnen weet ik best wat ik wil, maar ik vind het moeilijk om niet mee te blijven rennen met de rest. Over rennen gesproken, ik ben allang blij dat ik dat niet letterlijk hoef te doen.. Niet dat ik nooit in hardloopkleding rondloop, sterker nog: dat zijn prima thuiswerkoutfits, maar goed.. Ik kan toch niet ontkennen dat alles soms wat overweldigend voelt. Ik zie het ook bij m’n vriendinnen. We houden duizend ballen in de lucht, overbieden ons suf op de huizenmarkt en terwijl we dat doen, willen we er ook nog eens goed uitzien.  

Als ik heel eerlijk naar mezelf kijk, weet ik helemaal niet of ik daar nog aan mee wil doen. Aan die hele cultuur van overvragen en overbieden. Ik ben gewoon nieuwsgierig hoe een meer zorgeloos leven eruit zou zien. Wat dat betreft gaven de lockdowns afgelopen twee jaar wat meer rust. In die periode heb ik vaker gedacht aan parttime werken. Ironisch, want “work hard, play hard”, was ooit m’n levensmotto.

Nu heb ik soms zo’n zin om willekeurig wat ballen naar beneden te laten kletteren. M’n agenda leeg te schrappen en op zoek te gaan naar wat de wereld nog meer te bieden heeft. Het allerliefst zou ik m’n leven zoals het nu is even op de pauzestand willen zetten. Eens een heel ander leven leven.
Silly thought, maar misschien moet ik dat daadwerkelijk gaan doen. Waarom zou ik het niet doen? It's time to explore!

Meer weten? Lees hier alles over mijn reis.