GELAND IN DE CHAOS

Ik ben geland. Locatie: Menara International Airport. Toen ik research deed voor mijn reis, las ik dat de luchthaven Menara de vierde plek heeft op de lijst met ‘mooiste luchthavens van de wereld’. Je snapt dan ook dat ik mijn ogen goed de kost heb gegeven. Het leek meer op een gebouw waarin de mooiste exposities tentoongesteld werden dan een plek waar duizenden koffers over de tegelvloer rollen en waar vooral gehaastheid de boventoon voert. Menara airport is bijna een soort tijdmachine, waarin je als reiziger vanuit de 21-eeuwse, moderne bouwstijl zo de oudheid instapt.

Bij het uitstappen van het prachtige gebouw vlogen de flarden Engels, Arabisch en Frans me om de oren. Om me heen zag ik taxichauffeurs vragend om zich heen kijken, met in hun hand bordjes met de meest uiteenlopende namen. Reizigers zochten op hun beurt gehaast de juiste naam, zodat ze naar de plaats van bestemming gebracht konden worden en ik.. Ik stond even stil. Mijn God – wat een indrukken.

Om eerlijk te zijn, wist ik even niet zo goed waar ik moest kijken. Hoe gaan mensen in hemelsnaam zo relaxed om met al die prikkels? Ik denk eigenlijk dat ik zelf het antwoord al weet: diep ademhalen en helemaal opgaan in al het onbekende. Ik kon duidelijk de toeristen van de locals onderscheiden, door de souplesse waarmee locals zich door de menigte bewogen. In de paar minuten dat ik er stond, zijn me door verkopers al verschillende flessen water en fruit aangeboden, waar ik dankbaar gebruik van maakte.

Terwijl ik een plekje vind op het meest dichtstbijzijnde bankje, vraag ik me af waar ik in hemelsnaam aan begonnen ben. Daar zit ik dan.  

Ik neem een stuk van de heerlijke watermeloen die ik even daarnet kocht  en een grote slok water vult mijn hele lichaam met een koelte die ik net nodig had. Het vliegtuig is dan wel geland, maar ik heb nog even de tijd nodig..


Meer weten? Lees hier alles over mijn reis.